sv/en/de

Om Keramikfabriken 1943

Keramikfabriken 1943 är ett familjeföretag, med 5 generationers erfarenhet av husgeråd, både inom produktion och försäljning världen över. Mycket av produktdesignen sker inhouse.
Vår filosofi är att erbjuda genuina och hållbara köksredskap, tillverkade i Europa.

Nedan finner ni våra varumärken (klicka på länken för att komma till respektive hemsida).

 

Varumärken

Carl Victor Gjutjärnspannor och grytor
Carl Victor: Traditionellt svenskt gjutjärn. Vi tillverkar våra gjutjärnsgrytor och pannor i Höganäs. Gjutjärn är en av de mest genuina material för stekpannor och grytor, som håller i generationer.
Besök hemsida: Carl Victor

 

Kungsör 1897
Kungsör grundades 1897. Kungsörs mål är att erbjuda alla som gillar att baka, ett av de bredaste sortimenten av bakformar som är 100% miljövänliga, samt tillverkade i Europa.  Alla Kungsörs bakformar är fria från ”non-stick” beläggningar och andra giftiga kemikalier som PTFE och PFOA.
Besök hemsida: Kungsör

 

Willstad Träredskap
Willstad hantverk har ett brett utbud av träsredskap, som allt från träslevar till kavlar och skärbrädor. Träslag som används på de olika redskapen är bok, ek, ask, björk och furu.
Besök hemsida: Willstad

 

Höganäs Bruk
Höganäs Bruk: tillverkar rostfritt husgeråd av förstklassig kvalité. Höganäs Bruks produkter borgar för funktion, högsta kvalité & tidlös design.
Besök hemsida: Höganäs Bruk


Jernfors: Robusta matlagningsredskap för utomhusbruk.
Besök hemsida: Jernfors

 


L’Arbalète: Franska kolstålspannor, restaurangpannor som vi gjort tillgängliga för hemmakocken. Kolstål är ett outslitligt material som bara blir bättre desto mer det används och som varken innehåller PFTE, PFOA eller andra farliga kemikalier.
Besök hemsida: L’Arbalète

 


Sepp Ritschel: Genuina europeiska köksredskap av stål och aluminium.
Besök hemsida: Sepp Ritchel


Grøndahl Copenhagen erbjuder ett sortiment av de mest givna köksredskapen, men med dansk finnes och kvalitet. Sortimentet innefattar kockknivar, redskap av olivträ till pepparkvarnar. Känslan är att vara ute i Europa på en bistro i Paris eller trattoria i Rom. I spåren av resan som började 1937 i Köpenhamn.

1937 cyklade Holger Grøndahl genom Europa. Med detta äventyr som inspiration har vi tagit fram produkter och material som han stötte på, på resan.
Besök hemsida: grøndahl – copenhagen

 


Kulla Keramik: Rustik och tidlös keramik.
Besök hemsida: Kulla Keramik

 


Hill Radnor: Grundades 2012 med ett uppdrag att designa och tillverka högkvalitativa, innovativa köksarbetskläder.
Besök hemsida: Hill Radnor

 


Pålsjö Fajans:  Grundades för över 250 år sedan, 1765. 2015 återlanserade vi Pålsjö Fajans med första serien Cercle Bleu.
Besök hemsida: Pålsjö Fajans